Test Bank 6th-Ed Cornerstones of Managerial Accounting by Maryanne M. Mowen

$29.99

What Can You Expect From A tests bank 100

Multiple-choice.

True-false

Fill-in-the-blank

Matching

Short,questions

Essay,question

Sample,Chapter

Description

Test Bank 6th-Ed Cornerstones of Managerial Accounting by Maryanne M. Mowen

Sample Chapter No 1                                                               1. The managerial activity of monitoring a plan’s implementation and taking corrective action as needed is referred to as
decision making.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJ1
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMF-GR3DNAUD-GPTU-CC3W-GESS-R3MB-CESU-YAMR-GOSU-NAMB-GHSU-YPDRCI1U-E3TI-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 1
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
2. The process of choosing among competing alternatives is decision making.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJT
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-GAAUGA3O-G7UD-CC5G-GOSU-GPBA-CRSU-1CJ3-GOSU-KCJS-8RSU-NP33-GCAUEQMB-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 2
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
3. Managerial accounting information is notimportant for not-for-profit organizations.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Managerial accounting information is important for all types of organizations.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Reporting
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJO
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJO-GC3D-OPMFGE3D-K3JO-8YSU-NCTO-CESU-E3BS-GOSS-GCUF-COSS-ECBO-GAAS-N3T3-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 3
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
4. Management accounting information is only used by manufacturing organizations.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJZ
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJU-GBUGGQBA-8Y5D-KPJZ-GRSU-NQMR-8RSU-OPUF-GOSU-EPBU-CCSU-YP31-CA4G-KA3U-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 4
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
5. Managerial Accounting is designed primarily for internal users.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Reporting
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJS
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-CC5DKCUG-G7OU-RPUR-GRSU-QPTT-CRSS-G3UB-GOSS-RQDB-8RSS-NA31-GR5UYPUG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 5
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
6. Managerial accounting has its emphasis on the future.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJI
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMB-CJ1D-K3TSCITU-CC5B-CRSU-EA5R-8YSU-CPBT-GOSU-YPTW-8RSS-K3DD-G31G-GAUBE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 6
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
7. Financial accounting is governed by GAAP.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-02-GAAP
United States – AK – AICPA: FN-Reporting
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTJW
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJS-GBTD-EQJWGRHS-KQJT-CWSU-CA5F-CESS-R3JO-GOSU-GAT3-COSS-EQB3-GWHS-RPUGE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 7
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
8. The value chain is the set of activities required to design, develop, produce, market, and deliver products and service
to customers.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1N
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJU-GYAG-G3TU-8Y4U-CAMR-CCSU-RPTO-CESU-QPDF-GOSU-EA3S-GASU-OQDB-GC5DGATW-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 8
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
9. Time is nota crucial element in all phases of the value chain.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1B
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMD-GFTU-GQJIGE4D-QCTW-CCSU-1C3S-CRSU-Y3TS-GOSS-KCJI-CCSU-GATU-GE4D-RCUGE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 9
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
10. Activity-based costing is a lessdetailed approach to determining the cost of goods and services than traditional cost
accounting.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: ABC costing is a moredetailed approach to determining the cost of goods and services.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTT3
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMD-CC4SCPDD-CC5D-NP5B-CRSS-EPMD-CRSU-RCMR-GOSU-NP3A-CASU-NQMDGE5D-CCBW-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 10
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
11. Excellent customer service is an example of a value-added activity.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: FN-Measurement -AICPA: FN-Measurement
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTA
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-8BTG-KA31-CTOU-CQBI-CWSS-RCJI-CRSS-GP3O-GOSU-O3DG-CRSU-CQBO-GTUGKPBS-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 11
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
12. A cost accountant would normally occupy a staff position within an organization.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1G
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-CT1G-EC5BCTTU-EAMN-GRSS-C3DG-8YSS-EC5D-GOSU-OC33-8YSS-EPMB-GO3G-E3UDE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 12
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
13. Positions that have direct responsibility for the basic objectives of an organization are referred to as line positions.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1F
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMR-CPTG-CA5FGW4U-KCBA-GASU-OQDB-8RSU-YP3O-GOSU-YAMN-GASU-GCJW-GE3SCATW-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 13
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
14. Virtually all managerial accounting practices were developed to assist managers in maximizing profits.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1R
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJ1-8YHG-GQDFGC5U-GATT-GHSU-CP33-CESU-OQBS-GOSS-RAMB-GRSU-CPJA-GY3SCCDG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 14
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
15. The belief that each member of a group bears noresponsibility for the well-being of other members is a common
principle underlying all ethical systems.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: The belief that each member of a group bears someresponsibility for the well-being of other
members is a common principle underlying all ethical systems.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KT1D
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJT-CE5D-YC3OGR3U-GAUG-8RSS-CQMN-CRSU-G3JT-GOSS-EPTI-CWSU-CPBZ-G71D-OCURE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 15
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
16. The four emphasized areas of the CMA examination reflect the needs of managerial accounting and highlights that
managerial accounting has more of an interdisciplinary flavor than other areas of accounting.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTU
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-CI1D-1ATSCOHD-N3TO-CWSS-EPUF-CESU-KCBS-GOSS-CA5G-GRSS-C3BA-GYAGCATW-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 16
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
17. The purpose of the Certificate in Public Accounting is to provide minimal professional qualification for external
auditors.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: True / False
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTT1
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJT-CW3D-1QDGGIOS-NAMD-CCSU-RQMN-CRSS-RPDD-GOSS-RATU-CWSU-1AUD-GPOUCQMN-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 17
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
18. The detailed formulation of action to achieve a particular end is the management activity called_____________.
ANSWER: planning.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Performance Measurement
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTT
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMN-8RHDKCUF-GBUD-CC5G-COSU-RPTZ-8YSU-G3TZ-GOSU-QQJ3-GYSU-YPBWCO5S-RA3U-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 18
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
19. ______________________________ is the provision of accounting information for a company’s internal users.
ANSWER: Managerial accounting
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTO
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJ1-COHG-C3BTGAAU-CPJW-GASU-1AJI-CESU-OPBZ-GOSU-GC5B-8YSS-EQJO-CE3D-KQJIE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 19
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
20. The process of choosing among competing alternatives is called ________________________.
ANSWER: decision making
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Decision Analysis
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTZ
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJT-8Y3D-OQBWCRAD-NATW-GCSU-OCUF-8RSU-N3BW-GOSU-CATT-GESU-1CBT-CE3GGQJI-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 20
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
21. The managerial activity of monitoring a plan’s implementation and taking corrective action as needed is referred to
as ______________.
ANSWER: controlling
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Performance Measurement
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTS
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMN-8B1UKAMF-GA5U-1AUN-GYSU-GP3U-CESU-GQJZ-GOSU-YPT3-CRSU-GP3SCR5U-RAUR-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 21
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
22. The managerial accounting system produces information for __________ users.
ANSWER: internal
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Performance Measurement
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTI
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJA-GT1G-RA3SGH5U-QAJO-CWSS-GPBS-CESU-R3T3-GOSS-ECB3-CWSU-OCDG-GEADRC5F-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 22
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
23. ____________________ is primarily concerned with producing information for external users.
ANSWER: Financial accounting
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTTW
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJS-GO4S-CC5GGOHU-NA3O-CASU-EPDB-8YSU-C3JO-GOSS-RCUB-COSS-GAMD-8YAUYC5N-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 23
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
24. Managerial accounting strongly emphasizes providing information about _________________.
ANSWER: future events
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4N
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJA-GE4S-KAMN-8RHS-KQJ1-CASU-RPDB-CRSU-CAJ1-GOSU-QA33-CASS-R3JW-GJTU-CCUFE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 24
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
25. The _____________________ is the set of activities required to design, develop, produce, market and deliver
products and services as well as provide support services to customers.
ANSWER: value chain
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4B
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJO-CEAS-RPTAGAHG-RAUN-CRSS-KPBU-8YSU-GQBA-GOSS-CCBT-8YSU-QATS-CC5GEA3Z-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 25
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
26. __________________________ organizes costs according to the value chain and collects both financial and
nonfinancial information.
ANSWER: Lean accounting
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO33
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJI-CO3U-YA31-GTUG-CCTO-GHSS-EATA-8YSU-NATT-GOSU-YCJU-CRSU-N3TW-GY3SEC3O-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 26
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
27. __________________________________________ is a management philosophy in which manufacturers strive
to create an environment that will enable workers to manufacture perfect (zero-defect) products.
ANSWER: Total quality management
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3A
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-CCAGC3UG-8B1G-GCMD-GRSU-1CDN-CESS-K3TW-GOSU-YPBA-CASU-O3J3-CIOU-YQDG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 27
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
28. _____________________________ is the continual search for ways to increase the overall efficiency and
productivity of activities by reducing waste, increasing quality and managing costs.
ANSWER: Continuous improvement
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4G
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJU-CA5D-NP3ICI1D-KCTT-CWSU-Y3TI-8YSS-RQDD-GOSU-OA5N-GWSS-ECMF-8Y3G-R3MFE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 28
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
29. _________ is a crucial element in all phases of the value chain.
ANSWER: Time
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: FN-Measurement -AICPA: FN-Measurement
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4F
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMR-G3OS-NAJIGH5D-Q3BI-GRSS-CQB1-CRSS-C3MF-GOSU-QPJI-CRSS-C3BU-GF1G-C3TTE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 29
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
30. The________________supervises all accounting functions and reports directly to the general manager and chief
operating officer (COO).
ANSWER: controller
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: BB-Critical Thinking
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4R
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJZ-GAHD-G3JACC4D-KCTU-CESU-RPDF-CESS-NPUN-GOSU-KQJS-GESU-CPJA-GR3U-O3JSE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 30
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
31. Positions that are supportive in nature and have only indirect responsibility for an organization’s basic objectives are
called ________________________.
ANSWER: staff positions
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO4D
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMB-COADQ3UB-8R3U-CAMN-GCSU-Q3TT-8RSU-G3JU-GOSS-E3JI-GASU-QCUB-8YHDOPTU-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 31
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
32. The ____________________ is responsible for the finance function.
ANSWER: treasurer
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3U
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMF-GCASKAMD-CAHU-13JS-CESU-QQJT-8RSU-OAJW-GOSU-O3BS-GESS-RAMD-CI1GNC3Z-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 32
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
33. In June 2002, Congress passed the____________________________________ in response to financial scandals
such as Enron.
ANSWER: Sarbanes-Oxley Act (SOX)
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-10-Internal Control
United States – AK – AICPA: BB-Legal
United States – AK – IMA: FSA
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO31
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJS-GPUD-EQDRCW4U-NQDB-GCSU-GPB1-8YSU-1A5D-GOSU-YPT1-CASU-E3BT-CTUDOPDR-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 33
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
34. ________________________ involves choosing actions that are right, proper, and just.
ANSWER: Ethical behavior
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3T
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJO-8F1S-K3TIGHAS-RCBZ-GYSS-RCMB-CESS-NQBI-GOSS-CQBI-GASU-YPBT-GC5S-RCB1-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 34
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
35. To promote ethical behavior by managers and employees, organizations commonly establish
a__________________________.
ANSWER: code of conduct
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3O
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMD-GAHUN3MR-CCHD-K3BS-CWSS-GAMB-8RSU-1CT1-GOSS-NQBA-CESU-OQJZGPTU-C3MR-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 35
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
36. Only a _________________________ is permitted to serve as an external auditor.
ANSWER: Certified Public Accountant (CPA)
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: FSA
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3Z
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMN-GW5DECTA-CJTU-CAMN-GYSU-GQJO-8YSS-KC3U-GOSU-NP3A-GESS-CC3ZGO4U-1AT1-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 36
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
37. A __________________________ has passed a comprehensive examination designed to ensure technical
competence and has two years of experience.
ANSWER: Certified Internal Auditor
CIA
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Completion
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3S
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJS-GY4G-NCDFCO4D-YQMN-8RSS-ECB3-8RSU-KQMN-GOSS-GA5F-GCSU-G3MD-GPUDCCUG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 37
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
38. Which of the following is notan objective of managerial accounting?
a. To prepare external reports for investors, creditors, government agencies, and other outside users.
b. To provide information for costing of services, products, and other objects of interest to management.
c. To provide information for planning, controlling, evaluating and continuous improvement.
d. To provide information for decision making.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3I
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-GE3G-N3BOGFOS-E3DN-8RSS-E3BS-CRSU-KPBU-GOSU-CPB1-8RSU-YAUR-GBOUYQMD-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 38
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
39. Which of the following is an example of the management activity referred to as planning?
a. Developing a strategy for disposing of hazardous waste.
b. The decision to eliminate an unprofitable segment of an organization.
c. The decision to outsource an organization’s payroll processing.
d. All of these are correct
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KO3W
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-8Y4GRAUR-GBUG-KP3W-GESU-K3TI-CRSU-QAT3-GOSU-Q3MN-GASU-YCJWCW3U-G3UG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 39
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
40. Developing a company strategy for responding to anticipated new markets is an example of
a. planning.
b. controlling.
c. decision making.
d. all of these are correct.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTNN
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJA-GOADRCDB-CE3S-NPBT-GHSU-Q3J3-8YSU-OATT-GOSU-OCMD-GOSS-CQDFCO3S-EQMB-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 40
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
41. Investigating production variances and adjusting the production process is an example of
a. planning.
b. controlling.
c. decision making.
d. all of these.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: FN-Risk Analysis
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTNB
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMN-CAHD-13DG-G7UD-RPDD-CCSU-1CJO-8YSU-RPUD-GOSU-1AJO-GESU-RAMDGOAU-YCDD-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 41
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
42. The primary objective of managerial accounting is
a. to provide stockholders and potential investors with useful information for decision making.
b. to provide banks and other creditors with information useful in making credit decisions.
c. to provide management with information useful for planning and control of operations.
d. to provide the Internal Revenue Service with information about taxable income.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTB3
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-G7TG-CA5GGE5G-CP5B-CCSU-ECT1-CRSS-NATU-GOSU-QA31-GESU-OQDR-CTUG-GC33-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 42
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
43. Managerial accounting
a. is primarily for external users.
b. has no mandatory rules.
c. provides information based on historical information.
d. must adhere to GAAP.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBA
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJZ-8YAG-G3T3-GHAU-EC5B-8RSS-EPTO-CRSS-KCBW-GOSS-NPJI-8YSS-RA3A-GA5D-GC3WE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 43
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
44. Managerial accounting reports are prepared
a. according to GAAP guidelines.
b. to meet the needs of decision makers within the firm.
c. for external users.
d. all of these are correct
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTNG
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-GI1D-GPBAGHHU-RQBS-GASS-KC3Z-8YSU-1PMD-GOSU-EPMR-GCSU-RQBO-8Y3DCPMD-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 44
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
45. Financial accounting
a. is concerned with the information about the firm as a whole.
b. has to adhere to GAAP policies.
c. focuses on external users.
d. all of these are correct
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: FN-Reporting
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTNF
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMD-GCAUYQJT-GEHD-G3BT-GYSU-13B1-CESU-13TW-GOSU-GQMG-8RSS-CPJ1-8R4DQPBU-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 45
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
46. Which of the following would notbe an example of a value-added activity?
a. timely delivery of products
b. offering the customer a variety of products
c. storage of finished products
d. excellent customer service
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTNR
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJA-GRHGKCMF-GW3G-NCBA-GHSS-CC3W-CESS-R3BT-GOSU-ECUB-CRSS-GQJWCF1S-CQB1-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 46
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
47. Total quality management emphasizes
a. zero defects.
b. continuous improvement.
c. elimination of waste.
d. all of these are correct.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTND
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJ1-C3TU-O3DDC31D-QA3O-8RSS-KPDB-CRSU-G3J1-GOSU-QAJA-GASS-GCT3-GJTG-N3BOE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 47
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
48. Activity-based costing
a. strives to create an environment that will enable workers to manufacture zero-defect products.
b. is the process of choosing among competing alternatives.
c. was established in response to financial scandals.
d. encourages process-value analysis.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBU
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJ1-8R3D-YAJSGIOU-N3UN-GRSU-NCMN-CRSU-NCJI-GOSU-QPUB-GESS-RC3W-GFUDO3JS-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 48
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
49. Which of the following would normally occupy a line position?
a. staff accountant
b. accounting manager
c. vice-president of marketing
d. treasurer
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Resource Management
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTB1
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMF-GIUGGQMG-CIOS-NPT3-GESU-C3JO-CRSU-EQJ3-GOSS-K3UN-CESS-E3BI-GT1SNC3Z-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 49
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
50. Which of the following would normally occupy a staff position?
a. assembly worker
b. cost accounting manager
c. factory manager
d. all of these
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBT
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMF-CJOUYATU-GHHG-KCBS-GRSU-1QBI-CRSU-C3DB-GOSS-RA5B-CESU-1PT1-GH5GCP3A-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 50
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
51. Which of the following would occupy a line position in a hospital?
a. manager of the cafeteria
b. hospital administrator
c. chief of surgery
d. none of these
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBO
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJT-CWASGCBA-CE4D-KPJW-CESU-1CTW-CESU-O3MG-GOSS-GPDR-GOSU-ECB1-CT1D-YQJS-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 51
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
52. The controller of an organization participates in
a. planning.
b. controlling.
c. decision making.
d. all of these are correct
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-4 – LO: 1-4
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBZ
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJU-CR3S-KQBICRAG-KCDG-CWSU-QPBO-CESS-C3UR-GOSS-GCBW-CCSU-1PUD-CJTDNPUF-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 52
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
53. The objective of profit maximization
a. should be the only goal of an organization.
b. is an objective of financial accounting but not managerial accounting.
c. should be achieved through legal and ethical means.
d. should outweigh the goal of product quality.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Challenging
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Legal
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBS
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJI-GWAD-1AJACO4S-CCBU-8RSU-OQJA-8RSS-NQJU-GOSS-GPMN-GHSU-NAJZ-CCHUEP3A-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 53
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
54. The standards of ethical conduct for managerial accountants include
a. competence and performance.
b. integrity and respect for others.
c. confidentiality, confidence, integrity, and observance.
d. competence, confidentiality, integrity, and credibility.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBI
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-8RAUGCUB-GYAD-KAJO-CASU-GPDF-CRSU-YPMD-GOSU-1P3A-GHSU-O3JZCEAU-EQMR-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 54
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
55. Which of the following areas is notemphasized on the CMA examination?
a. external auditing and business law
b. economics, finance, and management
c. decision analysis and information systems
d. financial accounting and reporting
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KTBW
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJ3-GH4U-1A5RCEHS-EPMN-GYSU-K3UR-CRSU-YAMB-GOSU-YA3I-GYSS-GAT1-CAHDQATU-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 55
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
56. Accountants that have a Certificate in Public Accounting (CPA):
a. are the only accountants permitted to serve as external auditors.
b. must pass a national examination and be licensed by the state in which they practice.
c. may be held responsible to provide assurance concerning the reliability of a firm’s financial statements.
d. all of these statements are true.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Reporting
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1N
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJU-CWAUCP3U-GA4G-KQMB-8YSU-QC3O-8RSS-GA3T-GOSU-KPMD-CWSS-CATOGWHD-C3JW-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 56
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
57. Persons in the United States who provide assurance service are designated as
a. Certified Public Accountants.
b. Certified Financial Accountants.
c. Chartered Accountants.
d. Certified Management Accountants.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Cost Management
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 1 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1B
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMD-8RADRCBO-GHAU-CATS-GOSU-CAJU-CRSS-KP3U-GOSU-GP3I-GRSS-EPDDCC3D-RPBU-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 57
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
58. Describe the major differences between managerial accounting and financial accounting.
ANSWER: Managerial accounting:
Internally focused
No mandatory rules
Financial and nonfinancial information; subjective information possible
Emphasis on the future
Internal evaluation and decisions based on very detailed information
Broad, multidisciplinary

Financial accounting:
Externally focused
Must follow externally imposed rules
Objective financial information
Historical orientation
Information about the firm as a whole
More self-contained
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-2 – LO: 1-2
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – ACBSP: APC-25-Managerial Charact – ACBSP: APC-25-Managerial Characteristics/Terminology
United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – AICPA: FN-Reporting
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 5 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KCT3
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJT-COHG-R3UD-8F1U-KPTW-GESS-EPTO-CESS-R3MB-GOSU-NAJO-COSU-CPUN-8R4SKQDG-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 58
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
59. Discuss in detail the three uses of managerial accounting information.
ANSWER: The three uses of managerial accounting information are planning, controlling and
decision making. Planning is the detailed formulation of action to achieve a particular
end in the management activity. Planning requires setting objectives and identifying
methods to achieve those objectives. The managerial activity of monitoring a plan’s
implementation and taking corrective action as needed is referred to as controlling.
Control is usually achieved by comparing actual performance with expected
performance. This information can be used to evaluate or to correct the steps being
taken to implement a plan. The final use of managerial accounting information is
decision making. This managerial function is intertwined with planning and control in
that a manager cannot successfully plan or control the organization’s actions without
making decisions regarding competing alternatives.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-1 – LO: 1-1
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-26-Management Functio – ACBSP: APC-26-Management Functions
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Decision Analysis
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 10 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KCTA
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-CJ1S-RAJIGE4D-GAUF-GCSU-RPJI-CESS-E3UB-GOSU-QCJS-CASU-E3JT-GFOU-OQDRE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 59
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
60. The Institute of Management Accountants (IMA) established ethical standards for accountants known as the
Statement of Ethical Professional Practice. Briefly describe the four standards.
ANSWER: 1. Competence—maintain an appropriate level of professional expertise by
continually developing knowledge and skills; perform professional duties in
accordance with relevant laws, regulations, and technical standards; provide
decision support information and recommendations that are accurate, clear,
concise and timely; recognize and communicate professional limitations or other
constraints that would preclude responsible judgment or successful performance
of an activity.
2. Confidentiality—keep information confidential except when disclosure is
authorized or legally required; inform all relevant parties regarding appropriate
use of confidential information; monitor subordinates’ activities to ensure
compliance; refrain from using confidential information for unethical or illegal
advantage.
3. Integrity—mitigate actual conflicts of interest, regularly communicate with
business associates to avoid apparent conflicts of interest; advise all parties of
any potential conflicts; refrain from engaging in any conduct that would
prejudice carrying out duties ethically; abstain from engaging in or supporting
any activity that might discredit the profession.
4. Credibility—communicate information fairly and objectively; disclose all relevant
information that could reasonably be expected to influence an intended user’s
understanding of the reports, analyses or recommendations; disclose delays or
deficiencies in information, timeliness, processing, or internal controls in
conformance with organization policy and/or applicable law.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Challenging
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 15 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1G
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJA-GTOS-NAJIGE4D-KC5D-CRSU-OQJU-CESU-C3TS-GOSU-O3BT-CCSS-CP33-CJUD-CQB1-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 60
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
61. Briefly describe activity-based costing (ABC), value chain, lean accounting and enterprise risk management (ERM).
ANSWER: ABC—is a more detailed approach, than traditional cost accounting, to determining the
cost of goods and services. It improves costing accuracy by emphasizing the cost of
the many activities or tasks that must be done to produce a product or offer a service.
The objective is to find ways to perform necessary activities more efficiently and to
eliminate those that do not create customer value.

Value chain—is the set of activities required to design, develop, produce, market or
deliver products and services as well as provide support services to customers. A
managerial accounting system should track information about a wide variety of
activities that span the value chain.

Lean Accounting—organizes costs according to the value chain and collects both
financial and nonfinancial information. The objective is to provide information to
managers that supports their waste reduction efforts and to provide financial
statements that better reflect overall performance, using both financial and nonfinancial
information.

ERM—managerial accountants help carry out the company’s ERM approach. ERM is
ERM—managerial accountants help carry out the company’s ERM approach. ERM is
a formal way for managerial accountants to identify and respond to the most important
threats and business opportunities facing the organization.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Challenging
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-3 – LO: 1-3
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-27-Managerial Account – ACBSP: APC-27-Managerial Accounting Features/Costs
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – AICPA: FN-Decision Modeling
United States – AK – AICPA: FN-Measurement -AICPA: FN-Measurement
United States – AK – AICPA: FN-Risk Analysis
United States – AK – IMA: Cost Management
United States – AK – IMA: Decision Analysis
KEYWORDS: Bloom’s: Comprehension
NOTES: 15 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1F
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-CRAS-N3BSCR3U-OA5F-CESS-KCUN-CESS-KCB1-GOSS-K3TS-GESS-EPTZ-GFTU-N3JTCengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 61
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
62. List the different types of certifications that can be obtained by an accountant.
ANSWER: Certified Management Accountant (CMA)
Certified Public Accountant (CPA)
Certified Internal Auditor (CIA)
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-6 – LO: 1-6
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – AICPA: BB-Industry
United States – AK – IMA: Business Applications
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 2 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1R
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMMG-GY3G-RC5R-8B1D-N3UG-GHSS-GA3T-CESU-QPUN-GOSS-RCMB-GASU-KPDB-CFTUNA33-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 62
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
63. Describe the provisions of the Sarbanes-Oxley Act of 2002.
ANSWER: Congress passed the Sarbanes-Oxley Act (SOX) in an attempt to limit securities frauds
and accounting misconduct scandals like those associated with Enron, WorldCom,
Adelphia and HealthSouth. SOX led to increased attention on corporate ethics. While
successful on many fronts, SOX has not prevented all subsequent frauds.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Challenging
QUESTION TYPE: Subjective Short Answer
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Analytic
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-10-Internal Control
United States – AK – AICPA: BB-Legal
United States – AK – AICPA: FN-Research
United States – AK – IMA: Internal Controls
KEYWORDS: Bloom’s: Knowledge
NOTES: 5 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KC1D
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJW-CPTU-NCTICOHG-CQDB-CASU-GA3Z-CESU-KA33-GOSU-G3BZ-CWSS-EA33-G3UGEAJU-E7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 63
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
64. You have been working as a staff accountant at Sanborn Industries for three months. Mr. Jones, the accounting
manager as well as your boss, has informed you that he has decided to change vendors for the company’s office
supplies. He notifies you that your company will now be utilizing the store owned by his best friend. Mr. Jones is
hopeful that this will bring in a significant profit for his friend’s business possibly preventing the closing of his store.
You receive the first invoice from that store and realize that the prices are nearly double the amount that the
company was paying when using a large retail chain.
What should you do about the situation?
ANSWER: Mr. Jones may not be acting ethically. Therefore, the first step is to show the bill to
Mr. Jones. He may be unaware that the prices are that much higher than they were
previously. If he tells you to not mention the price difference to anyone and just pay the
invoice, then you would want to discuss the matter with another member of upper
management, potentially the controller or CFO. If another supervisor is not available
then you would have the option of contacting an IMA Ethics Counselor to discuss your
options. The decision to use a higher priced vendor would also affect external users.
The increasing costs of supplies will have a negative effect on the financial statements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Challenging
QUESTION TYPE: Essay
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: ACCT.MOWE.16.1-5 – LO: 1-5
NATIONAL STANDARDS: United States – BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States – AK – ACBSP: APC-01-Purpose
United States – AK – ACBSP: APC-10-Internal Control
United States – AK – AICPA: BB-Critical Thinking
United States – AK – IMA: Business Applications
United States – AK – IMA: FSA
United States – AK – IMA: Internal Controls
KEYWORDS: Bloom’s: Analysis
NOTES: 10 min.
DATE CREATED: 11/4/2014 8:59 AM
DATE MODIFIED: 11/4/2014 8:59 AM
QUESTION ID: JFND-GO4F-EC4U-KCTU
QUESTION GLOBAL ID: GCID-E7BW-1TBP-CW4U-EQMR-GYAD-CCJZ-CFTN-4CJO-GRHN-4QMDGE4N-4C33-8RHN-4AUB-CIOU-OC5R-C3DI-GWN8-EPRW-EMJO-8BUG-RP5NCRHS-NAJ3-CCSU-GA3T-8YSU-1A3A-GOSU-C3JO-CWSS-CAUR-CFOU-RCJAE7JI-YT4D-JFNN-4OTI-GO4W-NQNBEE
Cengage Learning Testing, Powered by Cognero Page 64
Chapter 1 – Introduction to Managerial Accounting
Test Bank 6th-Ed Cornerstones of Managerial Accounting by Maryanne M. Mowen

Test Bank 6th-Ed Cornerstones of Managerial Accounting by Maryanne M. Mowen