Test Bank 5-ED Introduction to Psychiatric Mental Health Nursing by Boyd

Test Bank 5-ED Introduction to Psychiatric Mental Health Nursing by Boyd



Introduction to Psychiatric Mental Health Nursing Test-Bank 5 ed by Boyd


Authors: Boyd

Edition: 5th

Product Description

Test Bank 5-ED Introduction to Psychiatric Mental Health Nursing by Boyd

1. When applying the biopsychosocial model to client care, the nurse integrates the psychological domain when involved with which of the following?

A) Behavior therapy

B) Family support

C) Nutritional therapy

D) Sleep hygiene measures

2. A nursing instructor is describing the impact of technology and electronic health records on psychiatric–mental health care. Which of the following would the instructor identify as a major challenge associated with it?

A) Maintaining confidentiality

B) Establishing educational models

C) Decreasing fragmented care

D) Defining professional standards more clearly

3. A psychiatric nursing class is discussing current trends in mental health care. A student voices the opinion that there should be equitable access to mental health care and resources for those who live in rural areas, for those without health insurance, and for those with very little income. The student nurse’s opinion most closely reflects which ethical principle?

A) Nonmaleficence

B) Paternalism

C) Veracity

D) Justice

4. A nursing student is initiating a relationship with an assigned patient. After meeting and spending approximately 20 minutes talking with the patient, the student makes arrangements to visit again after lunch. After lunch, fellow classmates invite the student to go to the gym with them and a group of patients to play volleyball. The student starts to go with them but then remembers the promise to meet with the patient. The student decides to stay behind and talk to with her patient. The student’s decision reflects which ethical principle?

A) Autonomy

B) Beneficence

C) Fidelity

D) Veracity

5. In a postclinical conference, a group of students are engaged in a discussion with their instructor. The instructor repeatedly has the students analyze and evaluate the nursing interventions implemented throughout the clinical experience. The students are engaged in which of the following?

A) Therapeutic use of self

B) Critical thinking

C) Interdisciplinary care

D) Planning care

6. A group of students is reviewing the functions of psychiatric nurses. The students demonstrate understanding of the information when they identify which of the following as an advanced practice level function?

A) Milieu therapy

B) Promotion of self-care

C) Psychopharmacology interventions

D) Health promotion activities

7. A nursing instructor has prepared a lecture about the scope and standards of practice of psychiatric nurses. The instructor determines that the teaching was effective when the students identify which of the following as common to both basic and advanced level practice?

A) Case management

B) Program development

C) Clinical supervision

D) Community interventions

8. A nurse is working on developing ways to meet the challenge of knowledge development. Which of the following would be most appropriate?

A) Access new information through continuing education programs.

B) Improve access to community psychiatric care for all populations.

C) Reduce the burden of mental illness by fighting stigma.

D) Provide culturally competent, high-quality nursing care.

9. A 22-year-old patient with schizophrenia is refusing his antipsychotic medication. He states, “I don’t like the dopey way it makes me feel. I feel like I’m walking under water when I take it.” The nurse explains to him, “Your schizophrenia is caused by a chemical imbalance in your brain, and this medication helps fix that chemical imbalance. You need to take it so your symptoms will get better.” This conversation reflects a conflict between which two types of ethical principles?

A) Autonomy and justice

B) Paternalism and veracity

C) Justice and nonmaleficence

D) Autonomy and beneficence

10. A nurse is faced with an ethical dilemma involving a patient. Which question would be most important for the nurse to ask first when engaging in the process of ethical decision making?

A) What are my own feelings about the situation?

B) What assumptions am I making that need more data?

C) What do I know about the situation?

D) What do I know about the patient’s values?

11. A psychiatric–mental health nurse is adhering to the standards of practice. When engaging in clinical decision making, the nurse is integrating which of the following as the foundation?

A) Developmental issues

B) Nursing process

C) Commitment

D) Accountability

12. A group of nursing students are reviewing the standards of professional performance. The students demonstrate understanding when they identify which as a standard of professional performance?

A) Prescriptive authority

B) Consultation

C) Planning

D) Collegiality

13. A psychiatric–mental health nurse is providing care to patients with a mental illness and is investigating factors related to the patient safety, delivery of care services, and cost effectiveness. The nurse is involved with which area of professional performance?

A) Education

B) Quality of practice

C) Resource utilization

D) Collaboration

14. An instructor is preparing a class for a group of students about professional organizations and the leadership provided. Which of the following would the instructor include as an important function of the International Society of Psychiatric-Mental Health Nurses?

A) Advocating for mental health nursing practice through liaison activities

B) Advancing psychiatric–mental health nursing practice

C) Improving mental health care for culturally diverse individuals

D) Providing a strong voice for psychiatric–mental health nurses

15. When applying the biopsychosocial model for a patient with a mental health problem, the nurse addresses the psychological domain when assessing which of the following?

A) Sleep patterns

B) Feelings

C) Family functioning

D) Cultural groups

16. A nurse had developed a plan of care for a patient with depression. Which nursing diagnosis would reflect the social domain?

A) Imbalanced Nutrition, Less Than Body Requirements related to lack of appetite.

B) Powerlessness related to feelings of lack of control over the situation.

C) Ineffective Role Performance related to inability to participate as family provider

D) Risk for Suicide related to depressed mood and feelings of oneself as a failure

17. The plan of care for a patient with schizophrenia identifies the following outcomes. Which of the following would the nurse identify as addressing the biologic domain? Select all that apply.

A) Improving problem-solving skills

B) Promoting economic stability

C) Minimizing adverse effects of drug therapy

D) Improving nutritional status

E) Providing family education

18. A nurse is engaged in exercises to develop self-awareness. The nurse is using which tool?

A) Interdisciplinary care

B) Reflection

C) Plan of care

D) Clinical reasoning

Answer Key

1. A

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. A

8. A

9. D

10. C

11. B

12. D

13. C

14. D

15. B

16. C

17. C, D

18. B



Introduction to Psychiatric Mental Health Nursing Test-Bank 5 ed by Boyd