6Th_Ed Test Bank Community As Partner_Theory & Practice in Nursing by Elizabeth T.Anderson-Judith McFarlane

6Th_Ed Test Bank Community As Partner_Theory & Practice in Nursing by Elizabeth T.Anderson-Judith McFarlane



Community as Partner Theory and Practice in Nursing Test-Bank 7 ed by  Elizabeth T.Anderson, Judith McFarlane


Authors: Elizabeth T.Anderson, Judith McFarlane

Edition: 6th

Product Description

6Th_Ed Test Bank Community As Partner_Theory & Practice in Nursing by Elizabeth T.Anderson-Judith McFarlane

Name: __________________________  Date: _____________

1. A community health nurse is working in a large urban city, situated in a culturally diverse area of the country. What does the nurse need to do to be culturally competent?

A) Recognize that people with cultural backgrounds different from our own have unique values, life ways, health practices, and interpersonal styles.

B) Understand and address the total context of the patient’s situation, using knowledge, attitudes, and skills.

C) Be aware that people adapt to and borrow traits from another culture and change their own cultural patterns to those of the host society.

D) Remember that an individual’s own traditional beliefs and practices of their culture must always be observed.

2. A community health nurse has been reading about ethnocentric views in a continuing education program. What are ethnocentric views?

A) Dual patterns of identification of two cultures, lifestyles, and sets of values.

B) Belief that one’s own culture or ways of life are better than that of others.

C) Belonging to a specific group of individuals who share a common social and cultural heritage.

D) Research framework that is used to provide the ability to focus on the culture of the community where the nurse is practicing.

3. A community health nurse is presenting a continuing education program regarding health promotion to a senior citizen community center. What is one of the overarching goals of Healthy People 2010?

A) Developing partnerships between individuals and community health

B) Believing that community health is closely related to community health

C) Decreasing disparities among subgroups of the population

D) Increasing the length and improving the quality of healthy life

4. Community health nurses must make the commitment to learn actively and use the knowledge and skills needed to work competently with culturally diverse clients, their families, and communities. What is the major reason that health disparities exist?

A) No sensitivity to the needs of the individuals to be served.

B) Problems experienced in accessing and effectively utilizing health services.

C) Belief that individual’s health is not closely related to community health.

D) Common ground exists among clients and communities to encourage culturally competent health care partnerships.

5. Based on the population trends in this country, a new minority is emerging. What is the cause of the new minority?

A) Rapid growth rate in the population of racial and ethnic group diversity

B) Nurses that provide care to patients and families who represent global communities

C) Less frequent interactions with clients of diverse ethnic and cultural backgrounds whose health beliefs differ from our own

D) Development of required partnerships with individuals of different ethnic groups and community health

6. A new community health nurse wants to enhance cultural awareness in the new job. What is the best way for the nurse to complete an in-depth self-examination of cultural competence?

A) Acknowledge and be aware of one’s own culture and willingness to explore one’s own feelings and biases

B) Be responsible for having excellent on-the-job motivation and commitment to caring for assigned patients

C) Complete a self-examination of superior social, cultural, and biophysical factors in the community

D) Become involved on a monthly basis in at least one cross-cultural interaction or workshop

7. How the community health nurse looks at and deals with differences in human attributes can either build bridges or construct barriers with individuals in and across groups and communities. What is diversity?

A) Crosses two cultures, lifestyles, and sets of values

B) Condition of being different or having differences

C) Individuals with distinct identity that are related to a larger cultural group

D) Basic knowledge of the different culture’s health traditions in the community where the nurse is practicing

8. Ethnicity should be understood as a social differentiation that engenders in us a sense of self-awareness and exclusivity, a sense of belonging. What is the best description of the composition of an ethnic group?

A) Associated with minority or majority populations who share the same cultural background

B) Associated with minority populations that do not share the traditions of their social heritage

C) Composed of individuals who share a unique cultural background and social heritage that is passed from one generation to the next generation

D) Composed of individuals that have distinct identity who relate well within the community at large

9. It is helpful to think of one’s own ethnic culture. What question is helpful to examine about one’s ethnic culture?

A) What are the different bonds?

B) What cultural rituals are celebrated and with whom?

C) What types of things are not shared and kept private when people get together?

D) What types of foods are not prepared when people get together for an event?

10. A community health nurse is working with a home health client who immigrated to this country 15 years ago. The client has changed the country of origin’s cultural patterns and has adopted the health care belief system of the United States. The community health nurse recognizes this as what type of change in the individual?

A) Acculturation

B) Culture

C) Diversity

D) Ethnicity

11. The findings of these studies are especially helpful in guiding community practitioners who interact with clients in their homes and various types of community institutions. Who studied members of many diverse ethnic groups to gain an understanding of the links between cultural beliefs and health and illness behaviors and actions?

A) Eisenberg

B) Engel

C) Good

D) Kleinman

12. Cultural beliefs based in shared meanings, values, and norms are key guidelines to consider when a person has a health problem. What is the first step an individual has to take when ill?

A) Examine all possible and probable causes of the illness.

B) Agree that the symptoms represent a problem.

C) Plan of action is decided upon.

D) Appropriate treatment is determined.

13. Who makes the determination of how an individual acts when ill?

A) Community health nurse

B) Ethnic culture

C) Individual who is sick

D) Primary care provider

14. Each cultural health care system has several recognized sectors. What are the sectors in Kleinman’s model?

A) Cultural health care system

B) Popular and cultural health care system

C) Folk, personal, professional

D) Folk, popular, professional

15. The family is the nucleus of which sector of Kleinman’s model?

A) Cultural health system

B) Folk

C) Popular

D) Professional

16. Lay practitioners and healers comprise which sector of Kleinman’s model?

A) Cultural health system

B) Folk

C) Popular

D) Professional

17. A community health nurse works with a variety of cultures providing health care services that include acute treatment for illness. Which client most likely would believe that sickness is a punishment from God?

A) Hispanic client

B) Chinese client

C) Female client whose culture is controlled by males

D) Client whose family members are from Germany

18. Which sector of Kleinman’s model differs in their social and cultural values, beliefs, and assumptions?

A) Cultural health system

B) Folk

C) Popular

D) Professional

19. Which two sectors of Kleinman’s model are associated with belief systems that are nonscientific or subjective?

A) Folk and professional

B) Popular and cultural health system

C) Popular and professional

D) Popular and folk

20. Community health nurses must make a commitment to gain knowledge about health beliefs and health practices that can be used in the delivery of culturally competent health care to at-risk populations. This knowledge is associated with which sector of Kleinman’s model?

A) Cultural health system

B) Folk

C) Popular

D) Professional

Answer Key

1. A

2. B

3. D

4. B

5. A

6. A

7. B

8. C

9. B

10. A

11. D

12. A

13. B

14. D

15. C

16. B

17. A

18. D

19. D

20. C



6Th_Ed Test Bank Community As Partner_Theory & Practice in Nursing by Elizabeth T.Anderson-Judith McFarlane