An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank - Timberlake

An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake

$29.99

 

An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake
What: TEST BANK
Authors: Timberlake
Edition: 12th

Product Description

An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake

 

An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake

 

Sample

 

Introduction to General, Organic & Biological Chemistry, 12e (Timberlake)
Chapter 9 Solutions

9.1 Multiple-Choice Questions

1) The O-H bond in water is polar because ________.
A) it is an ionic bond
B) oxygen is much more electronegative than hydrogen
C) oxygen occupies more space than hydrogen
D) hydrogen is much more electronegative than oxygen
E) it is a hydrogen bond
Answer: B
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

2) A hydrogen bond is ________.
A) an attractive force between molecules where partially positive hydrogen atoms are attracted to partially negative atoms of F,O, or N
B) a covalent bond between H and O
C) an ionic bond between H and another atom
D) a bond that is stronger than a covalent bond
E) the polar O–H bond in water
Answer: A
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

3) In a solution, the solvent ________.
A) is a liquid.
B) can be a liquid or gas.
C) can be a solid, liquid, or gas.
D) is never a solid.
E) is the substance present in the smallest concentration.
Answer: C
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
4) Which of the following molecules can form hydrogen bonds?
A)
B) NaH
C)
D)
E) HI
Answer: C
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
5) A mixture is prepared by dissolving 2 g of KCl in 100 g of O. In this mixture, O is the ________.
A) solute
B) solvent
C) solution
D) solid
E) ionic compound
Answer: B
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

6) Oil does not dissolve in water because ________.
A) oil is polar
B) oil is nonpolar
C) water is nonpolar
D) water is saturated
E) oil is hydrated
Answer: B
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
7) When KCl dissolves in water ________.
A) the ions are attracted to dissolved ions
B) the ions are attracted to the partial negative charge on the oxygen atom of the water molecule
C) the ions are attracted to ions on the KCl crystal
D) the ions are attracted to the partial negative charge on the oxygen atom of the water molecule
E) the ions are attracted to the partial positive charge on the hydrogen atoms of the water molecule
Answer: D
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

8) Water is a polar solvent and hexane ( ) is a nonpolar solvent. Which of the following correctly describes the solubility of the solute in the given solvent?
A) mineral oil, soluble in water
B) Ca , soluble in hexane
C) , soluble in water
D) , soluble in water
E) octane, soluble in water
Answer: C
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
9) In water, a substance that ionizes completely in solution is called a ________.
A) weak electrolyte
B) nonelectrolyte
C) semiconductor
D) nonconductor
E) strong electrolyte
Answer: E
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
10) An equivalent is ________.
A) the amount of ion that has a 1+ charge
B) the amount of ion that has a 1- charge
C) the amount of ion that carries 1 mole of electrical charge
D) 1 mole of any ion
E) 1 mole of an ionic compound
Answer: C
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

11) How many equivalents are in 0.60 mole of ?
A) 0.60 Eq
B) 0.30 Eq
C) 1.2 Eq
D) 2.0 Eq
E) 1.0 Eq
Answer: C
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

12) How many equivalents are in 0.40 mole of ?
A) 0.40 Eq
B) 0.80 Eq
C) 0.20 Eq
D) 2.0 Eq
E) 1.0 Eq
Answer: A
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
13) A solution contains 43 mEq/L of of and 11 mEq/L of . If the only cation in the solution is ,what is the concentration in mEq/L?
A) 43 mEq/L
B) 11 mEq/L
C) 54 mEq/L
D) 32 mEq/L
E) 2.0 mEq/L
Answer: C
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
14) When some of the sugar added to iced tea remains undissolved at the bottom of the glass, the solution is ________.
A) dilute
B) polar
C) nonpolar
D) saturated
E) unsaturated
Answer: D
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

15) The solubility of KI is 50 g in 100 g of O at 20 °C. If 110 grams of KI are added to 200 grams of O, ________.
A) all of the KI will dissolve
B) the solution will freeze
C) the solution will start boiling
D) a saturated solution will form
E) the solution will be unsaturated
Answer: D
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

16) The compound KOH is ________.
A) soluble, because all compounds containing are soluble
B) insoluble, because all compounds containing are in soluble
C) soluble, because all compounds containing are soluble
D) insoluble, because all compounds containing are insoluble
E) insoluble, because KOH is insoluble
Answer: C
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

17) An increase in the temperature of a solution usually ________.
A) increases the boiling point
B) increases the solubility of a gas in the solution
C) increases the solubility of a solid solute in the solution
D) decreases the solubility of a solid solute in the solution
E) decreases the solubility of a liquid solute in the solution
Answer: C
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

18) According to Henry’s law, the solubility of a gas in a liquid ________.
A) decreases as the gas pressure above the liquid increases
B) increases as the gas pressure above the liquid increases
C) remains the same as the temperature increases
D) depends on the liquid polarity
E) depends on the liquid density
Answer: B
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

19) The mass percent concentration refers to ________.
A) grams of solute in 1 kg of solvent
B) grams of solute in 1 kg of solution
C) grams of solute in 100 g of solvent
D) grams of solute in 100 g of solution
E) grams of solvent in 100 g of solution
Answer: D
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

20) What is the concentration, in mass percent (m/m), of a solution prepared from 50.0 g NaCl and 150.0 g of water?
A) 0.250% (m/m)
B) 33.3% (m/m)
C) 40.0% (m/m)
D) 25.0% (m/m)
E) 3.00% (m/m)
Answer: D
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
21) Rubbing alcohol is 70.% (m/v) isopropyl alcohol by volume. How many mL of isopropyl alcohol are in a 1 pint (473 mL) container?
A) 70. mL
B) 0.15 mL
C) 680 mL
D) 470 mL
E) 330 mL
Answer: E
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

22) What is the concentration, mass/volume percent (m/v), of a solution prepared from 50. g NaCl and 2.5 L of water?
A) 5.0% (m/v)
B) 2.0% (m/v)
C) 0.020% (m/v)
D) 0.050% (m/v)
E) 20.% (m/v)
Answer: B
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

23) How many grams of glucose are needed to prepare 400. mL of a 2.0%(m/v) glucose solution?
A) 800. g
B) 0.0050 g
C) 8.0 g
D) 2.0 g
E) 200. g
Answer: C
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

24) What volume (mL) of a 15% (m/v) NaOH solution contains 120 g NaOH?
A) 18 mL
B) 0.13 mL
C) 13 mL
D) 120 mL
E) 8.0 × mL
Answer: E
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
25) How many milliliters of a 25% (m/v) NaOH solution would contain 75 g of NaOH?
A) 25 mL
B) 75 mL
C) 33 mL
D) 19 mL
E) 3.0 × mL
Answer: E
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

26) What is the molarity of a solution that contains 17 g of in 0.50 L of solution?
A) 34 M
B) 2.0 M
C) 0.50 M
D) 0.029 M
E) 1.0 M
Answer: B
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

27) The molarity (M) of a solution refers to ________.
A) moles of solute/L of solution
B) moles of solute/ L of solvent
C) moles of solute/100 mL of solution
D) grams of solute/100 mL of solution
E) grams of solute/L of solution
Answer: A
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

28) What is the molarity of a solution containing 5.0 moles of KCl in 2.0 L of solution?
A) 2.5 M
B) 1.0 M
C) 5.0 M
D) 10. M
E) 2.0 M
Answer: A
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

29) What is the molarity of a solution which contains 58.5 g of sodium chloride dissolved in 0.500 L of solution?
A) 0.500 M
B) 1.00 M
C) 1.50 M
D) 2.00 M
E) 4.00 M
Answer: D
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

30) How many moles of are in 250 mL of a 3.0 M of solution?
A) 750 moles
B) 1.3 moles
C) 83 moles
D) 0.75 mole
E) 3.0 moles
Answer: D
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

31) What volume of a 1.5 M KOH solution is needed to provide 3.0 moles of KOH?
A) 3.0 L
B) 0.50 L
C) 2.0 L
D) 4.5 L
E) 0.22 L
Answer: C
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

32) What mass of KCl is in 350 mL of 0.24 M KCl?
A) 0.84 g
B) 1.1.g
C) 84 g
D) 18 g
E) 6.3 g
Answer: E
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

33) During the process of diluting a solution to a lower concentration, ________.
A) the amount of solute does not change
B) the amount of solvent does not change
C) there is more solute in the concentrated solution
D) the volume of the solution does not change
E) water is removed from the concentrated solution
Answer: A
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

34) What is the molarity of a KCl solution made by diluting 75.0 mL of a 0.200 M solution to a final volume of 100. mL?
A) 0.267 M
B) 0.150 M
C) 0.200 M
D) 6.67 M
E) 0.100 M
Answer: B
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

35) What volume of 2.5% (m/v) KOH can be prepared from 125 mL of a 5.0% (m/v) KOH solution?
A) 0.0040 mL
B) 63 mL
C) 0.10 mL
D) 125 mL
E) 250 mL
Answer: E
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

36) What volume of 0.10 M NaOH can be prepared from 250. mL of 0.30 M NaOH?
A) 0.075 L
B) 0.25 L
C) 0.75 L
D) 0.083 L
E) 750 L
Answer: C
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
37) What volume of a 2.00 M KCl solution is required to prepare 500. mL of a 0.100 M KCl solution?
A) 0.0400 mL
B) 25.0 mL
C) 2.00 mL
D) 1.00 × mL
E) 5.00 × mL
Answer: B
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

38) What is the new mass/volume percent (m/v) of a KOH solution that is prepared by diluting 110 mL of a 6.0% (m/v) KOH solution to 330 mL?
A) 2.0% (m/v)
B) 1.0% (m/v)
C) 6.0% (m/v)
D) 12% (m/v)
E) 18% (m/v)
Answer: A
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

39) A homogeneous mixture that does not settle out upon standing is ________.
A) an element
B) a colloid
C) a suspension
D) solid
E) hydrated
Answer: B
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
40) In the process known as osmosis, ________ moves through a semipermeable membrane into an area of ________ concentration.
A) solute, lower solute
B) solute, higher solute
C) solvent, lower solute
D) solvent, lower solvent
E) solvent, higher solvent
Answer: D
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
For the following question(s), consider a 4% starch solution and a 10% starch solution separated by a semipermeable membrane.

41) Which starch solution will decrease in volume as osmosis occurs?
A) 4%
B) 10%
C) Neither exerts osmotic pressure.
D) They exert equal osmotic pressures.
E) They exert opposite osmotic pressures.
Answer: A
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

42) The process that occurs in this system is ________.
A) filtration
B) hydration
C) neutralization
D) dialysis
E) osmosis
Answer: E
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
43) Which of the following also occurs in this system?
A) Water flows equally in both directions.
B) There is a net flow of water from the 4% starch solution into the 10% starch solution.
C) There is a net flow of water from the 10% starch solution into the 4% starch solution.
D) Water does not cross the membrane at all.
E) Starch moves out of the 10% starch solution into the 4% starch solution.
Answer: B
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

44) A solution with the same osmotic pressure as the blood is ________.
A) isotonic to the blood
B) hypotonic to the blood
C) hypertonic to the blood
D) nontonic to the blood
E) molar to the blood
Answer: A
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
45) A 10% starch solution is separated from a 2% starch solution by a semipermeable membrane. Starch is a colloid. Which of the following is correct?
A) The 10% solution has the higher osmotic pressure.
B) The 2% solution has the higher osmotic pressure.
C) Neither solution has osmotic pressure.
D) The solutions have the same osmotic pressure.
E) The solutions have opposite osmotic pressures.
Answer: A
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
46) A solution that has an osmotic pressure less than that of red blood cells is called ________.
A) saturated
B) hypertonic
C) isotonic
D) hypotonic
E) unsaturated
Answer: D
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

47) A red blood cell will undergo crenation in ________.
A) water
B) 0.5% NaCl
C) 3% glucose
D) 5% glucose
E) 7% NaCl
Answer: E
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

48) Which solution is isotonic to a red blood cell?
A) water
B) 0.5% NaCl
C) 2% glucose
D) 0.9% NaCl
E) 10% glucose
Answer: D
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
49) A red blood cell will undergo hemolysis in ________.
A) water
B) 0.9% NaCl
C) 5% glucose
D) 5% NaCl
E) 10% glucose
Answer: A
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

50) The process by which a semipermeable membrane allows water molecules, small molecules, and ions to pass through while retaining large particles is called ________.
A) osmotic pressure
B) dialysis
C) solvation
D) dilution
E) hydration
Answer: B
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

51) An aqueous mixture containing starch (a colloid), NaCl, glucose, and albumin (a colloid) is placed in a dialysis bag and immersed in distilled water. Which of the following correctly describes the location of the indicated substance after dialysis?
A) albumin inside
B) starch outside
C) albumin inside and outside
D) water inside only
E) starch inside and outside
Answer: A
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
9.2 Bimodal Questions

1) Acetic acid can be classified as a ________.
A) gas
B) solid
C) weak electrolyte
D) strong electrolyte
E) ionic compound
Answer: C
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
2) The molarity of a solution of 5.0 g of KCl in 100. mL of solution is ________.
A) 0.038 M
B) 0.067 M
C) 0.67 M
D) 0.13 M
E) 1.3 M
Answer: C
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

3) Using a kidney machine to remove waste products from the blood is known as ________.
A) osmosis
B) osmolysis
C) autolysis
D) hemolysis
E) hemodialysis
Answer: E
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
4) A ________ will pass through a filter but not a semipermeable membrane.
A) solid
B) precipitate
C) solution
D) suspension
E) colloid
Answer: E
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

9.3 Short Answer Questions

1) Polar solutes are soluble in ________ solvents.
Answer: polar
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

2) A substance that carries an electric current when dissolved in water is called a(n) ________.
Answer: electrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

3) A substance that produces only a small number of ions in solution is known as a ________ electrolyte.
Answer: weak
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
4) A substance that completely ionizes in water is a ________ electrolyte.
Answer: strong
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
5) How many equivalents are in 0.036 mole of Ca2+?
Answer: 0.072 equivalents
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

6) When KCl is added to water, the salt will be ________.
Answer: soluble
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

7) When MgO is added to water, the salt will be ________.
Answer: insoluble
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

8) When NH4Cl is added to water, the salt will be ________.
Answer: soluble
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

9) A 2.0% (m/v) NaCl solution contains ________ g NaCl in 300. mL of solution.
Answer: 6.0 g
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

10) 200. mL of a 12.0% (m/v) NaCl solution is diluted to 600. mL. The new concentration is ________ %.
Answer: 4.00 % (m/v)
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

11) A solution which has 12 g of solute dissolved in 200.mL of solution has a m/v concentration of ________.
Answer: 6.0% (m/v)
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.
12) The number of moles of a compound dissolved in one liter of a solution is called the
________.
Answer: molarity
Page Ref: 9.4
Learning Obj.: 9.4
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

13) When 50. mL of 10.% (m/v) NaCl is diluted to 500. mL, the NaCl concentration is _____%.
Answer: 1.0% (m/v)
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

14) If 450. mL of 6.0 M KBr solution is diluted to 900. mL, the concentration of the KBr solution is _____M.
Answer: 3.0 M KBr
Page Ref: 9.5
Learning Obj.: 9.5
Global Outcomes: G4 Demonstrate the quantitative skills needed to succeed in chemistry.

15) Which has a higher osmotic pressure 1.0 M sucrose or water?
Answer: 1.0 M sucrose
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

16) ________ can pass through filters but cannot pass through semipermeable membranes.
Answer: Colloids
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

17) If a red blood cell is placed in 5% NaCl solution, the red blood cell will________.
Answer: crenate
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
18) If a red blood cell is placed in 1% glucose solution, the red blood cell will________.
Answer: hemolyze
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
9.4 Matching Questions

Identify the term defined in each description.

A) hydration
B) unsaturated
C) saturated
D) hypertonic
E) hypotonic
F) hydrogen bonding

1) the major attractive forces between water molecules
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

2) the association of several water molecules with ions produced in a solution
Page Ref: 9.1
Learning Obj.: 9.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

3) a solution that contains the highest amount of solute that dissolves at a given temperature
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

4) a solution in which more solute can be dissolved
Page Ref: 9.3
Learning Obj.: 9.3
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
5) a solution that has a higher osmotic pressure than the red blood cells of the body
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

Answers: 1) F 2) A 3) C 4) B 5) D

Indicate whether each of the following compounds dissolves in water to give ions, molecules, or both.

A) molecules
B) both
C) ions

6) NaCl, a strong electrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

7) urea, a nonelectrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

8) HF, a weak electrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
9) OH, a nonelectrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

10) , a soluble salt
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

11) glucose, a nonelectrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

12) , a weak electrolyte
Page Ref: 9.2
Learning Obj.: 9.2
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

Answers: 6) C 7) A 8) B 9) A 10) C 11) A 12) B

Match the type of mixture with the appropriate characteristics.

A) solution
B) colloid
C) suspension

13) a mixture of sodium chloride in water
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

14) a mixture whose particles settle on standing
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

15) a homogeneous mixture in which suspended particles cannot pass through a semipermeable membrane
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

16) a mixture whose particles cannot be separated by filters or semipermeable membranes
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
17) a mixture whose particles can be separated by filters
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

Answers: 13) A 14) C 15) B 16) A 17) C

Compare the osmotic pressure of these solutions to the osmotic pressure of red blood cells.

A) hypertonic
B) hypotonic
C) isotonic

18) water
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

19) 0.5% NaCl
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

20) 0.9% glucose
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.
21) 7% glucose
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

22) 5% NaCl
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

23) 5% glucose
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

24) 0.9% NaCl
Page Ref: 9.6
Learning Obj.: 9.6
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across chemistry.

Answers: 18) B 19) B 20) B 21) A 22) A 23) C 24) C

 

An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “An Introduction to General Organic and Biological Chemistry: 12th Edition Test Bank – Timberlake”

Your email address will not be published. Required fields are marked *